GEZOND TANDVLEES: TIPS

Ons tandvlees heeft een belangrijke functie: het beschermt de gevoelige delen van de tand en zorgt - als onderdeel van het parodontium - voor een stevige houvast van de tand. Gezond tandvlees is dus een belangrijke voorwaarde voor gezonde tanden. Ontdek hier hoe u uw tandvlees gezond kunt houden met een uitgebreide mondhygiëne en de juiste voeding.

Gezond tandvlees

HOE HERKEN IK GEZOND TANDVLEES?

Gezond tandvlees omsluit de tanden strak met een licht golvend profiel. De kaakbeenderen zijn bedekt en het tandvlees zit strak op de tandhals. Bij aanraking en bij het tandenpoetsen mag het niet bloeden. De kleur van het tandvlees moet lichtroze zijn.

Als uw tandvlees echter donkerrood en gezwollen is of als u tandvleesbloedingen heeft, dan is er mogelijk sprake van een tandvleesontsteking (gingivitis).

Bij terugtrekkend tandvlees (het tandvlees trekt zich terug en bedekt de tandhalzen niet meer volledig) of de vorming van tandvleeszakken, heeft deze ontsteking zich misschien al ontwikkeld tot parodontose (parodontitis) en is het parodontium (bindweefsel en botten) al aangetast.

LET DAAROM ALTIJD OP EEN GOEDE MONDHYGIËNE EN DE VOLGENDE TIPS:

QA Text: 

ONZE TIP:

Voor een uitgebreide tandvleesverzorging adviseren wij het mondwater LISTERINE® TOTAL CARE TANDVLEESBESCHERMING

LISTERINE<sup>®</sup> ZAHN- & ZAHNFLEISCHSCHUTZ

Door de toevoeging van fluoride worden uw tanden extra versterkt tegen tandbederf. Het vermindert ook effectief tandplak – een belangrijke oorzaak van tandproblemen.

Gerelateerde links

Diabetes en tanden

FAQ tandvlees

Tandvleesontsteking

Paradontose

PROBEER LISTERINE® NU UIT