SLECHTE ADEM / HALITOSE: DEFINITIE EN ONDERSCHEID

Slechte adem kan zeer onaangenaam zijn voor de betrokkenen en hun omgeving. Voor de meeste mensen verdwijnt een slechte adem - als gevolg van bijvoorbeeld een stevige maaltijd met knoflook of uien - in de loop van de dag. Sommige mensen lijden echter chronisch aan een slechte adem. Artsen gebruiken hiervoor de term halitose.

Slechte adem door uien
Production Year: 
2021
J&J Copy Leader: 
Agency Producer Contact Name: 
Usages rights coverage (countries/region): 
Usage rights terms/length: 
Format: 
image/jpeg
Size: 
64930
Photographer/Illustrators: 

WAT VERSTAAT MEN ONDER SLECHTE ADEM?

In tegenstelling tot tijdelijke slechte adem, is de slechte adem bij gediagnosticeerde halitose permanent merkbaar. De geur zelf verschilt ook:

QA Text: 

DIAGNOSE: WIE KAN MIJ HELPEN?

Weinig mensen met een slechte adem durven erover te praten en gaan daarom niet naar een arts. In de overgrote meerderheid van de gevallen is de slechte adem te wijten aan afzettingen in de mondholte, en daarom is uw tandarts de juiste persoon om de oorzaak van het probleem te vinden en u te adviseren. Met een gasanalyse van de adem kan niet alleen de intensiteit van de slechte adem worden gemeten, maar ook de oorzaken en de plaats van herkomst worden ontdekt.

Diagnose slechte adem bij de tandarts

Lees meer over de oorzaken van slechte adem. Hoe u slechte adem kunt bestrijden, vindt u onder "Wat te doen tegen slechte adem?".

Als u niet meteen een afspraak bij uw tandarts krijgt, kunt u bijvoorbeeld ook direct het mondwater LISTERINE® COOL MINT in uw dagelijkse mondhygiëne opnemen. Dit mondwater voor een frisse adem biedt langdurige bescherming tegen bacteriën die een slechte adem kunnen veroorzaken.

Gerelateerde links

Welk mondwater bij een slechte adem?

Oorzaken slechte adem

Wat te doen tegen slechte adem?

Slechte adem bij kinderen

FAQ slechte adem