SLECHTE ADEM BIJ KINDEREN

Slechte adem (halitose) komt minder vaak voor bij kinderen dan bij volwassenen, maar is ook al merkbaar. Leer hier alles over de oorzaken, tips tegen slechte adem en preventie bij kinderen.

OORZAKEN VAN SLECHTE ADEM BIJ KINDEREN

De oorzaken van halitose bij kinderen zijn over het algemeen hetzelfde als bij volwassenen (zie ook Slechte adem oorzaken). De belangrijkste oorzaken liggen in de mondholte: tandproblemen zoals tandvleesontsteking, parodontitis, gaatjes (zie gaatjes bij kinderen) of mondinfecties.

Deze gebitsproblemen zijn op hun beurt te wijten aan slechte bacteriën die zwavelverbindingen produceren en zo een rotte, zwavelachtige geur veroorzaken. Een goede mondhygiëne (zie Tandverzorging kinderen), inclusief het gebruik van mondwater voor kinderen, kan helpen om deze bacteriën effectief te bestrijden.

Production Year: 
2021
J&J Copy Leader: 
Agency Producer Contact Name: 
Usages rights coverage (countries/region): 
Usage rights terms/length: 
Format: 
image/jpeg
Size: 
75875
Photographer/Illustrators: 

Een andere oorzaak is een droge mond. Als de mondholte niet regelmatig wordt "gespoeld" met speeksel, blijven er meer voedselresten in de mond achter en wordt de groei van bacteriën bevorderd. Daarom is slechte adem bij kinderen in de ochtend na het slapen gaan volkomen normaal. Uw kind produceert gewoon minder speeksel tijdens de slaap.

Als u regelmatig een slechte adem bij uw kind opmerkt, is het het beste om contact op te nemen met uw tandarts / kindertandarts.

QA Text: 

MONDWATER VOOR KINDEREN EN ADOLESCENTEN

Vanaf zes jaar kunnen kinderen ook geschikt mondwater gebruiken. Want hoe goed uw kind ook zijn of haar tanden poetst, er blijven altijd bacteriën achter.

Daarom heeft LISTERINE® het product LISTERINE® CLEAN & FRESH ontwikkeld. Het reinigt de hele mond: tanden, tandvlees en tong en verwijdert bacteriën die een slechte adem kunnen veroorzaken. Vind hier meer informatie over mondwater voor kinderen en adolescenten.

Gerelateerde links

Welk mondwater bij een slechte adem?

FAQ slechte adem

Wat is een slechte adem?

Oorzaken slechte adem

Wat te doen tegen slechte adem?