Wat te doen tegen slechte adem? SLECHTE ADEM BESTRIJDEN EN VOORKOMEN

In de meeste gevallen komt slechte adem uit de mondholte (zie slechte adem oorzaken). Als u deze kleine tips voor mondverzorging in het dagelijks leven toepast, kunt u de slechte adem effectief bestrijden en voorkomen – voor een dagelijkse frisse adem.

DE ROL VAN MONDHYGIËNE

Bij een slechte adem, wordt de vieze adem in de meeste gevallen veroorzaakt door slechte bacteriën. Deze bacteriën breken voedsel af en produceren vluchtige, stinkende zwavelverbindingen. Daarom is een uitgebreide mondhygiëne de sleutel tot het bestrijden en voorkomen van een slechte adem.

Flossen tegen slechte adem

QA Text: 

Het gebruik van mondwater als onderdeel van uw dagelijkse mondhygiëne helpt met het verminderen van de slechte adem veroorzakende bacteriën, zelfs op plaatsen die uw tandenborstel niet bereikt: tussen de tanden, op het tandvlees en op de tong.

DE ROL VAN SPEEKSEL

Speeksel heeft de taak om voedselresten uit de mond te spoelen. Als deze echter door een te droge mond op de tong of tussen de tanden blijven zitten, vermenigvuldigen bacteriën zich snel – en deze veroorzaken een slechte adem.

Speeksel helpt dus om slechte geuren in de mond te voorkomen en te elimineren. Probeer daarom de volgende tips om een droge mond te voorkomen.

QA Text: