BLEACHING & HOME BLEACHING: TANDEN BLEKEN DOOR DE TANDARTS

Bleaching is een vorm van tanden bleken die alleen wordt uitgevoerd door een tandarts in de tandartspraktijk of onder begeleiding thuis (Home Bleaching). Ontdek alles over de mogelijkheden, kosten en voor- en nadelen.

KAN IEDEREEN ZIJN TANDEN LATEN BLEKEN?

Alleen uw tandarts kan beoordelen of u baat zult hebben bij het bleken van uw tanden. Gele tanden worden bijvoorbeeld eerder wit dan grijze tanden.

Na het controleren of het bleken van uw tanden mogelijk is, zal uw tandarts beginnen met het vinden van een geschikte wittint. In bepaalde situaties moet uw behandelend arts extra voorzichtig zijn.

Production Year: 
2021
J&J Copy Leader: 
Agency Producer Contact Name: 
Usages rights coverage (countries/region): 
Usage rights terms/length: 
Format: 
image/jpeg
Size: 
143383
Photographer/Illustrators: 
QA Text: 

BLEKEN BIJ DE TANDARTS – HOE WERKT HET?

Het bleken van tanden in de tandartspraktijk wordt ook wel oxidatiebleken genoemd. Het verkleurde tandglazuur wordt behandeld met een waterstofperoxide-oplossing.

Hiervoor wordt het bleekmiddel in de vorm van een gel op de tand aangebracht en geactiveerd met een hoogenergetische lamp. Daarbij wordt de peroxide afgebroken en komt zuurstof vrij, die de kleurstoffen door een oxidatieproces blijvend vernietigt.

QA Text: 

HOME BLEACHING: BLEEKBEHANDELINGEN THUIS

Uw tandarts kan u ook een thuisbleekbehandeling aanbieden. Deze methode combineert behandelingen bij u thuis met regelmatige controles bij de tandarts.

Thuisbleken bestaat uit drie stappen:

  • Tijdens het eerste bezoek neemt de tandarts een afdruk van uw boven- en onderkaak om twee plastic spalken te maken waarin de tandbleekgel komt.
  • De plastic spalken worden getest terwijl de tandarts uitlegt hoe en wanneer ze moeten worden gedragen. Afhankelijk van de productconcentratie worden de plastic spalken 's nachts of overdag gedragen voor een periode die door de tandarts wordt bepaald.
  • De tandarts controleert na een week de voortgang van het bleken van de tanden. Afhankelijk van het resultaat kan het gebruik van de plastic spalken met enkele weken worden verlengd.
QA Text: 

CONCLUSIE:

De resultaten van het bleken van tanden zijn niet permanent. Afhankelijk van uw voeding en mondhygiëne zult u na zes, twaalf of achttien maanden opnieuw moeten bleken.

U kunt ook helpen uw tanden wit te houden door mondwater te gebruiken voor wittere tanden. LISTERINE® ADVANCED WHITE MILDE SMAAK is effectief dankzij de dubbele werking: het verwijdert hardnekkige tandverkleuring en voorkomt nieuwe – zonder daarbij het tandglazuur aan te tasten. Voor wittere tanden in slechts één week!

Gerelateerde links

Tanden zelf bleken

Witte tanden FAQ

Gele tanden, waarom?

PROBEER LISTERINE® NU UIT