WAAROM EEN DAGELIJKSE MONDSPOELING NUTTIG IS

Effectief en regelmatig tandenpoetsen is noodzakelijk om uw mond gezond te houden, maar niet altijd voldoende. Lees hier waarom u uw mondhygiëne moet aanvullen met mondwater. Leer ook meer over schadelijke bacteriën en een gezonde mondflora.

DAGELIJKSE MONDHYGIËNE

U denkt dat tandenpoetsen voldoende is voor een goede mondhygiëne.

Flossen
Production Year: 
2021
J&J Copy Leader: 
Agency Producer Contact Name: 
Usages rights coverage (countries/region): 
Usage rights terms/length: 
Format: 
image/jpeg
Size: 
61439
Photographer/Illustrators: 

Maar bacteriën komen overal voor – op uw tong, tandvlees en zelfs op uw gehemelte. Als deze aan zichzelf worden overgelaten, kunnen ze zich ontwikkelen tot tandplak, ook wel plaque of biofilm genoemd.

Tandplak is op zijn beurt de oorzaak van gaatjes (cariës), evenals tandvleesaandoeningen zoals tandvleesontsteking (gingivitis) en parodontose (parodontitis). Uw tanden vormen slechts 25% van uw mond. Het maakt niet uit hoe goed u uw tanden poetst: u kunt niet alle bacteriën in uw mond verwijderen met uw tandenborstel.

3-VOUDIGE PROFYLAXE

Tandartsen raden aan om niet alleen de tanden te poetsen, maar ook de rand van het tandvlees en alle moeilijk bereikbare ruimtes tussen de tanden schoon te maken. Daarom hoort bij een uitgebreide mondhygiëne naast het tandenpoetsen ook het gebruik van tandfloss of interdentale borstels.

Flossen
Production Year: 
2021
J&J Copy Leader: 
Agency Producer Contact Name: 
Usages rights coverage (countries/region): 
Usage rights terms/length: 
Format: 
image/jpeg
Size: 
146785
Photographer/Illustrators: 

De mondhygiëne wordt door het gebruik van mondwater verder aangevuld. Dit komt doordat het mondwater de plaatsen bereikt die noch met een tandenborstel, noch met flosdraad of interdentale borstels kunnen worden bereikt.

STUDIES OVER MONDWATER

Een klinische studie* die de vermindering van tandplak gedurende een periode van zes maanden onderzocht, toonde aan dat het extra gebruik van flossen voor dagelijks tandenpoetsen de hoeveelheid tandplak in de mond slechts met 9% verminderde.

Twee keer per dag tandenpoetsen, flossen en spoelen met LISTERINE® vermindert tandplak tot wel 52% meer dan de combinatie van tandenpoetsen en flossen.

*Sharma N et. Al: JADA 2004; 135: 496-504

Flossen

TOT 97% MINDER BACTERIËN

LISTERINE® heeft een unieke formule met essentiële oliën die:

  • tot 97% van de bacteriën verwijderen die overblijven na het tandenpoetsen
  • bacteriën in de biofilm van tandplak elimineren – dit is een zeer dunne laag micro-organismen die het oppervlak van uw mond bedekt
  • een langdurige frisse adem biedt
QA Text: 

CONCLUSIE:

Verander uw mondverzorgingsroutine: indien tweemaal per dag toegepast, helpt dagelijks mondwater om tanden en tandvlees gezond te houden.

Het voorkomt en vermindert tandplak, een van de belangrijkste oorzaken van geïrriteerd tandvlees. Bovendien versterkt mondwater met fluoride het tandglazuur.

Hoe mondwater correct te gebruiken, vindt u onder Gebruik mondwater.

Gerelateerde links

Welk mondwater past bij mij?

Zo spoelen kinderen op de juiste manier

Zo spoelen dragers van een kunstgebit op de juiste manier

Zo spoelen beugeldragers op de juiste manier

Zo spoelen diabetici op de juiste manier

Zo spoelen rokers op de juiste manier

Correct spoelen voor wittere tanden

PROBEER LISTERINE® NU UIT