WAT IS DE ROL VAN FLUORIDE?

Natriumfluoride is een natuurlijk zout dat wordt gebruikt om tanden te beschermen tegen gaatjes.

Van het gebruik van gefluorideerde tandpasta's en mondspoelingen is wetenschappelijk bewezen dat het aanzienlijke voordelen biedt voor de mondgezondheid en het terugdringen van cariës.

Natriumfluoride vermindert de incidentie van cariës door het proces van demineralisatie (verlies van mineralen) te remmen en de remineralisatie van het tandoppervlak te bevorderen.

Fluoride-ionen worden geabsorbeerd door het tandglazuur en vormen fluorapatiet, dat harder is dan hydroxyapatiet. Hierdoor versterkt fluoride het glazuur, dat vervolgens beter bestand is tegen zuuraanvallen, waardoor het ontstaan van gaatjes wordt vertraagd.

Rapid-Fuison™ technologie zorgt ervoor dat bij het spoelen in de mond, fluoride zich combineert met mineralen om miljoenen minerale afzettingen op het glazuur te vormen. Tijdens het slapen komt fluoride vrij en remineraliseert verzwakt glazuur. Dit creëert een nieuw zuurschild voor de volgende dag. Nightly Reset bevat 450 ppm (fluoride), het hoogste fluoridegehalte in het LISTERINE-assortiment, ideaal om het tandoppervlak 's nachts te versterken.